Brief van een moeder

Hoogbegaafdheid

Brief van een moeder

Beste Maaike,

Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor al je hulp, die je destijds aan mijn dochter hebt gegeven. Inmiddels is mijn dochter geslaagd voor haar VWO. In de examenperiode heeft zij elke dag gefietst, wat haar erg heeft geholpen. Ze kan beter om gaan met haar  ‘overprikkeling’ en heeft in de laatste maanden op de middelbare school in verschillende projectgroepen gezeten en bijles gegeven. Hierdoor werd mijn dochter op verschillende vlakken uitgedaagd, waardoor ik het vermoeden heb dat hierdoor haar draagkracht omhoog is gegaan en ze zich gelukkig goed voelt.

Inmiddels is mijn dochter gestart op de Universiteit. Ondanks dat mijn dochter het heel druk heeft op de Universiteit, zij wel moe is, ‘staan haar ogen’ nog steeds goed. Met de dubbele bachelor gaat zij vaak ’s morgens om half 8 de deur uit en heeft ze er dagen bij dat ze pas om 9.50 uur thuis komt. Het volgen van de college (in een volle zaal) en het maken van de toetsen in ruimten met veel mensen gaat goed. Ze wordt uitgedaagd en zit in een leeromgeving met de inhoud die ze leuk vindt.

Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar dat de GGZ dacht dat zij een vorm van autisme had (waar nooit de diagnose voor is gesteld) en dat jij al snel aangaf dat je vermoedde dat mijn dochter tegen hoog begaafdheid aan zit. Nadat zij tijdens de middelbare school werd uitgedaagd in verschillende projectgroepen, het geven van bijles en nu het volgen van een studie waar ze wordt uitgedaagd, gaat het goed met haar en is ze niet meer ‘overprikkeld’ geweest.

Met dit mailtje wil ik je nogmaals ontzettend bedankt voor al je hulp  en wens ik je succes met het goede werk dat je doet!!!

Een lieve groet van een dankbare moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *