De situatie voor mijn dochter verslechterde

Hoogbegaafdheid

De situatie voor mijn dochter verslechterde

Ongeveer vijf jaar geleden heb ik kennisgemaakt met Maaike, een life coach die een grote impact heeft gehad op het leven van mijn dochters. Op dat moment bevond mijn jongste dochter zich in groep 8. Al snel merkte ik op dat hoewel mijn dochter een hoog intellectueel vermogen bezat, ze moeite had met het leggen van sociale contacten en worstelde met ernstig stotteren. Haar volwassenheid en unieke persoonlijkheid maakten het moeilijk voor haar om zich te verbinden met leeftijdsgenoten. Na een IQ-test in groep 8 bleek haar IQ 145+ te zijn, maar de traditionele hulp bood geen verlichting. Mijn dochter voelde zich niet begrepen, en ikzelf raakte wanhopig. In mijn zoektocht naar hoogbegaafdencoaches stuitte ik op Maaike.

Tijdens deze periode escaleerde de situatie door de uitbraak van de coronapandemie en de daaropvolgende lockdown. De scholen en reguliere hulpverlening sloten hun deuren, waardoor de situatie voor mijn dochter verslechterde. Maaike besefte al snel hoe slecht het met haar ging en bood wekelijks ondersteuning. Haar betrokkenheid en deskundigheid hebben letterlijk het leven van mijn dochter gered, waarvoor ik haar eeuwig dankbaar ben.

Ik voelde me machteloos, want hoewel ik mijn kind wilde helpen, ontbrak het mij aan de juiste tools en begrip. Maaike wist echter wel hoe ze met mijn dochter moest communiceren. Haar empathie, kennis en unieke benadering onderscheiden haar van andere psychologen. Ze past haar aanpak aan op de behoeften van haar cli├źnten.

In het geval van mijn oudste dochter, die al talloze psychologen had bezocht voordat ze bij Maaike kwam, was het een verademing om eindelijk begrepen te worden. Maaike toonde oprecht medeleven en haar benadering zorgde ervoor dat mijn dochter zich gehoord voelde, iets wat ze bij eerdere professionals had gemist.

Een paar weken geleden had mijn jongere dochter toetsenweek. Als vijfdejaars gymnasiumleerling besefte ze dat ze voor bepaalde vakken moest studeren om een voldoende te behalen, iets wat ze in voorgaande jaren niet hoefde te doen. In paniek zocht ze hulp bij Maaike. Haar geruststellende woorden en begeleiding zorgden ervoor dat mijn dochter terugkwam met een glimlach, volledig helder over haar aanpak voor de toetsen.

Ik ben Maaike enorm dankbaar voor haar toewijding en expertise, en ik hoop dat mijn getuigenis andere ouders kan inspireren en helpen bij het vinden van de juiste ondersteuning voor hun kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *