Reacties van klanten

Maaike kiest voor een persoonlijke en directe aanpak. Ze is erg betrokken en heeft hart voor haar visie. Dit straalt ze uit en brengt ze op een inspirerende manier over.”

Ik heb Maaikes begeleiding als een erg positieve stimulans voor Pieter ervaren. Zeker omgaan met perfectionisme en het werken aan belemmerende overtuigingen hebben mijn kind geholpen de wereld niet alleen zwart-wit te zien. Emoties leren benoemen was de eerste stap voor ons kind om ermee om te kunnen gaan. Ook de kijk op fouten maken is enorm verbeterd. Mijn kind heeft zelfs sommige aangeleerde tools kunnen uitleggen aan zijn klasgenootjes. Er kwam spontaan van een van de kinderen een herkenning, van, oh ja, dat is het! Hij heeft de tools die hij bij Maaike kreeg begrepen, kan ze uitleggen en dus toepassen.
Verder had Pieter in de eerste CITO in de winter voor zijn doen met C vrij slecht gescoord. Zowel zijn meester als ik waren verrast. Nu in de zomer heeft hij overal A gescoord en bij taal zelfs helemaal geen fouten. Ik denk dat het ook met het feit te maken heeft dat hij simpelweg beter in zijn vel zit. En daar heeft Maaikes begeleiding zeker aan bijgedragen!”

Maaike heeft met veel aandacht gerapporteerd en gecoacht. Maaike is betrokken en deskundig.”

De lessen van Maaike zijn naar mijn idee voor alle kinderen belangrijk! Mogen zijn wie ze zijn en daar op opbouwende wijze aandacht aan geven. Maaike heeft een directe kindgerichte aandacht viel me op. Ze toont haar kwetsbaarheid aan de kinderen en dat vind ik mooi. Dat is iets waardevols om ze te laten zien. Niet alles is top, soms is er ook verdriet. Mijn zoon zag ik krachtiger worden in wie hij is. Hij uit zich veel krachtiger met voller zelfvertrouwen. Ik geloof in Maaikes aanpak! Ik weet uit ervaring dat als ouder met weinig zelfvertrouwen dat juist kinderen dit zoveel mogelijk zouden mogen behouden. Ouders durf ze te vertrouwen!”

Ik ben blij dat mijn dochter heeft meegedaan. Ik zie zeker verandering op bepaalde gebieden. Heel tevreden. Bedankt!”

“Smarties heeft ons als ouders en ons kind inzicht gegeven in haar talenten, zoektocht, karakter en behoefte! Het heeft onze dochter (meestal) plezier gegeven en hulp geboden (handvatten om anders te denken, doen en voelen).”

Er is bij mijn zoon een shift van een vaste mindset naar een groeimindset aan het ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn:

  • van ‘ik kan het niet’, naar ‘ik kan het nog niet’
  • van ‘ik kan het niet’, naar ‘ik kan het misschien wel’
  • van ‘ik kan het niet’, naar ‘ik ga het proberen’
  • van ‘ik kan het niet’, naar ‘ik ga kijken hoe ver ik kom’
  • van ‘ik hoef niks te doen want ik kan en weet alles al’, naar ‘ik kan nog dingen leren’

David heeft er echt heel veel aan gehad. Het maakte een groot verschil. Stapte veel makkelijk uit zijn comfortzone, was veel vrijer, opener en ongedwongener. Hij zong opeens weer de halve dag!”

Ik denk dat mijn zoon heeft geleerd om zichzelf te accepteren. Hij voelt zich meer gewaardeerd en minder onzeker. Hij heeft praktische tips gekregen om beter te leren leren.”

Al pikken ze er maar 1 of 2 dingen van op die waardevol zijn, dan is ‘t al de moeite waard.”

Ondanks dat mijn verwachting niet helemaal duidelijk was, vind ik de training goed. Alleen al omdat onze dochter aangeeft dat ze er blij van wordt, dit in tegenstelling tot de normale schooldagen, die vindt ze soms saai en niet altijd even uitdagend.”

Mijn kind heeft veel geleerd over creatieve vaardigheden (denkstijlen en gedrag).”

Ik vond de terugkoppeling uitstekend; na verzoek om persoonlijke terugkoppeling heb ik een lang en prettig gesprek met Maaike gevoerd.”

Mijn kind durft meer en meer voor zichzelf op te komen en aan te geven wat ze nodig heeft.”

Mijn dochter heeft vooral geleerd in het omgaan met perfectionisme en dat fouten maken mag.”