Berichten

Hoogbegaafdheid

De situatie voor mijn dochter verslechterde

Ongeveer vijf jaar geleden heb ik kennisgemaakt met Maaike, een life coach die een grote impact heeft gehad op het leven van mijn dochters. Op dat moment bevond mijn jongste dochter zich in groep 8. Al snel merkte ik op dat hoewel mijn dochter een hoog intellectueel vermogen bezat, ze moeite had met het leggen…
Lees meer


Verschillende kinderpsychologen begrepen mij niet

Toen ik een aantal jaar geleden iets vervelends had meegemaakt en ik met verschillende kinderpsychologen had gepraat, hielp niets. Ze begrepen mij niet. Telkens als ik mijn verhaal vertelde, kreeg ik te horen: “Oh, wat naar, laten we dit en dit oefenen,” of “Laten we dit en dit opschrijven.” Niets hielp. Ze werkten allemaal volgens…
Lees meer


Zonder haar was ik er misschien niet meer

Ik begon in de brugklas bij Maaike, iets wat ondertussen ruim 4,5 jaar geleden is. Ik heb van jongs af aan me nooit ergens op m’n plek gevoeld. Ik kon het niet vinden met andere kinderen, ik kon me niet vinden in hun manier van denken, werken en doen. Dit affecteerde mij zwaar. Mijn moeder…
Lees meer


Brief van een moeder

Beste Maaike, Ik wil je nogmaals ontzettend bedanken voor al je hulp, die je destijds aan mijn dochter hebt gegeven. Inmiddels is mijn dochter geslaagd voor haar VWO. In de examenperiode heeft zij elke dag gefietst, wat haar erg heeft geholpen. Ze kan beter om gaan met haar  ‘overprikkeling’ en heeft in de laatste maanden…
Lees meer


Het gaat goed met de hoogbegaafden… Joepie werkeloos!

Ik zeg altijd dat ik heel hard werk om mijzelf werkeloos te maken! Vaak wordt ik dan een beetje vreemd aangekeken. Maar als ik werkeloos ben dan gaat het goed met de hoogbegaafden en laat daar nou juist mijn missie liggen. Helaas is dit nog verre van realiteit. 1 op 5 van de hoogbegaafden zit…
Lees meer


Hoogbegaafdheid en een hoge gevoeligheid

“Dus als jij boos wordt dan schreeuw, sla en schop je? Is dat fijn om te doen?”Het jongetje (10) kijkt me verbaasd aan. “Nee, echt fijn is het niet, het lucht ergens wel op maar echt bij word je er ook niet van. “Zeg of doe je dan wel eens iets waar je later spijt…
Lees meer


Gevoelens uiten

Gevoelens uiten….. ik werk veel met kinderen die extreem gevoelig zijn en deze gevoelens niet altijd onder woorden kunnen brengen. Zo werkte ik met jongetje van 6 die volledig dicht sloeg of juist ontplofte als je hem in woorden naar zijn gevoelens zou vragen. Een zandtafel, twee schepjes, een dino en een koekjesvormpje…. Met een…
Lees meer


“Ik wil niet naar school, school is saai”

Voor mij staat een jongetje van 8, slim, vrolijk, lief en hij heeft veel vriendjes. Toch ervaart hij dat hij gepest wordt op school en hij heeft moeite met het feit dat hij ziet dat oudere kinderen vaak irritant doen tegen jongere kinderen. Hij ervaart dit als een groot onrecht. Het jongetje is zeer gevoelig,…
Lees meer


Een lagere verwerkingssnelheid?

Een hoog IQ maar wel een lagere verwerkingssnelheid. Een lagere verwerkingssnelheid, ik hoor en zie het heel vaak terug in testresultaten van mijn hoogbegaafde klanten. Maar klopt dit eigenlijk wel? Vaak hebben hoogbegaafden z├│ veel in hun hoofd te verwerken dat het alleen maar een lage verwerkingssnelheid lijkt. Ze hebben gemiddeld een factor 10 meer…
Lees meer


HB jongetje met concentratieproblemen

Concentratieproblemen? Ik deed een observatie in de klas van een hoogbegaafd jongetje (9). Ze hadden een rekenles. Alle kinderen kregen 20 sommen die ze moesten maken, 4 blokjes van 5 sommen. Ze kregen hier een bepaalde tijd voor en daarna werden de antwoorden gezamenlijk besproken. Het was de bedoeling dat de kinderen noteerden hoeveel sommen…
Lees meer