Verschillende kinderpsychologen begrepen mij niet

Hoogbegaafdheid

Verschillende kinderpsychologen begrepen mij niet

Toen ik een aantal jaar geleden iets vervelends had meegemaakt en ik met verschillende kinderpsychologen had gepraat, hielp niets. Ze begrepen mij niet. Telkens als ik mijn verhaal vertelde, kreeg ik te horen: “Oh, wat naar, laten we dit en dit oefenen,” of “Laten we dit en dit opschrijven.” Niets hielp. Ze werkten allemaal volgens hetzelfde boekje dat ze hadden geleerd. Maaike is anders. Maaike volgt haar eigen weg, rekening houdend met de regels natuurlijk, maar met haar eigen draai, variërend per cliënt. Ze past zich aan aan de behoeften en wat iemand echt nodig heeft. Het enige wat ik nodig had, was een oprecht luisterend oor. En niet iemand die een lijst aan oefeningen volgt en mij vervolgens weer naar huis stuurt.

Maaike huilde letterlijk en oprecht met mij mee terwijl zij mijn hand vasthield. Ze deelde haar eigen ervaring, die te vergelijken was met mijn situatie, waardoor ik me niet alleen voelde. Dit was voor mij de uitlaatklep. Ik ga niet heel vaak meer naar haar toe. Maar als ik eraan terugdenk, voel ik me meteen weer zo positief. Ze leert mij zoveel kennis en het verklaren van mijn eigen gedrag. Waarom doe ik wat ik doe? En waar komt dat nou eigenlijk vandaan? Dat is wat ik nodig heb. Op die manier kan ik mijn gevoelens en emoties een plekje geven. Dat is wat mij helpt.

Ik ben haar zo dankbaar. Ook met mijn paniekaanvallen deden we de gekste en leukste oefeningen om een positieve bubbel te creëren voor mezelf. Zo is het langzaamaan overgegaan en ik weet exact hoe ik ermee moet omgaan. Ook laat ze leerzame video’s zien, plaatjes waardoor ze al haar uitleg zo goed mogelijk kan vormgeven. Maaike is voor mij mijn reddende engel geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *